Canon RF 15–35 mm F2.8L IS USM | Kokemuksia ja kuvia

Canonin RF-kiinnityksellä on jo monta mielenkiintoista ja hinnakasta objektiivia. Tässä artikkelissa käydään läpi kokemuksia Canonin vuonna 2019 julkaisemasta 15–35 mm:n laajakulmaobjektiivista.

Tässä linssin tiedot pähkinänkuoressa.

Nimi: Canon RF 15–35 mm F2.8L IS USM

  • Valovoimainen F2.8
  • L-sarjan ultralaajakulma
  • 5 askeleen kuvanvakaaja
  • Nanon USM -tarkennus
  • Paino: 840 g
  • Pienin tarkennusetäisyys: 28 cm
  • Kustomoitava säätörengas linssin etupäässä
  • Hinta: n. 2 300 €

Objektiivi on tätä kirjoittaessa ollut käytössä noin kuukauden. Runkona kuvatessa Canon EOS RP ja käyttökohteina sisätilojen kuvaus, luonto ja tuotekuvaus.

Canon RF 15–35 mm F2.8: todella hyvä ja todella arvokas

En ole tehnyt teknistä vertailua eikä minulla ole kokemusta muista laajakulmalinsseistä, joten en osaa sanoa miten hyvin linssi teknisesti pärjää. Ken Rockwellin arvostelussa on enemmän testikuvia ja teknistä tietoa sitä etsivälle.

Canon RF 15–35 mm F2.8 -objektiivin voi kuitenkin tiivistää näin: todella hyvä ja varsin hintava. Jos rahaa on ja tarvitsee RF-kiinnityksen laajakulman niin en usko, että muuta moitittavaa linssistä löytyy kuin ostohinta.

Tästä pidin:

– Valovoimainen laajakulma (15 millillä pääsee jo todella laajaksi)

– Laadukas tuntuma

– Hiljainen ja nopea tarkennus

– Kuvanvakaaja vähentää epätarkkoja näpsyjä

Tätä moitin:

– Ei moitittavaa

Kokemuksia Canonin laajakulmalinssistä käytännössä

Minulla on ollut käytössä Canonin RF-kiinnityksen telezoom (70–200 mm F 2.8L:n arvio täällä) ja nyt tämä laajakulma. Molemmat ovat valovoimaisia L-sarjan taidonnäytteitä, joita on kiva hypistellä vaikka ei kuvia juuri sillä hetkellä ottaisikaan.

15-35 mm:n linssi on tuonut kuvaukseen laajakulman, jolla pääsee myös tarpeeksi lähelle. Olen ottanut lähinnä tuotekuvia ja luontokuvia. Telezoomia ja tätä vaihtelemalla selviää melkeinpä kaikista normikuvaajan kohtaamista tilanteista, enkä itse henkilökohtaisesti ole kaivannut kolmatta trinity-linssiä, eli 20–70 mm:n F2.8L-linssiä.

Näistä kahdesta linssistä voisi oikeastaan sanoa samat asiat:

  • Tarkennus on nopea, hiljainen ja tarkka. Yleensä tarkennus napsahtaa oikeaan paikkaan kertayrittämällä. 15-35 mm:n linssillä on saanut hiukan hakea vaikeammissa kohteissa, esimerkiksi jos ottaa lähikuvaa pienestä kohteesta vaaleaa taivasta vasten.
  • Kuvanlaadusta ei jää kiinni. En ole tarpeeksi hyvä valokuvaaja että linssin laadusta jäisi mikään kiinni. Samaa voinee sanoa monesta muustakin.
  • Kuvauskohde ratkaisee käyttöasteen. Laajakulmalinssi on tullut itsellä lähinnä ahtaissa sisätiloissa kuvaukseen, joissa se hoitaa homman loistavasti. 70–200 mm:n telezoom on kuitenkin tutumpi ja varmempi kun menen luontoon tai ihmisiä kuvaamaan.

Yhteenvetona: jos lompakko kestää ja tarvetta laajakulmalinssille on niin Canonin L-sarjalaiset ovat varma valinta.

Esimerkkikuvia: Canon RF 15–35 mm F2.8L

Tuotekuvia pienissäkin tiloissa
Laajakulma sisätilojen kuvaamiseen
Sisätilojen kuvaamiseen valovoimainen RF 15-35 mm on omiaan.
Tarvittaessa linssillä pääsee myös lähelle vaikkei se makrolinssi olekaan
Luontokuvia RF 15-35 mm -linssillä
Tilantuntua laajakulmalinssillä

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *